+ Reply to Thread
Results 1 to 10 of 10

Thread: need some help

  1. #1

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    7

    need some help

    I just set up my ATS, and today would be the sixth day. I have been running the lights for 24 hrs. My rocks in my sump were turning brown. My question would be, should I removed the rocks and just run the ATS only, cause I am still running my protein skimmmer and I am about to remove my filter sock on the next water change. But check out the pictures and let me know what you think? By the way, my tank was just cycled 2 weeks ago prior to running ATS. Thanks guys.[attachment=0:3ppjpwwi]3_16_2001c.JPG[/attachment:3ppjpwwi]
    Attached Images Attached Images

  2. #2

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    7

    Re: need some help

    some more pictures:
    Attached Images Attached Images

  3. #3

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    7

    Re: need some help

    more
    Attached Images Attached Images

  4. #4

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    7

    Re: need some help

    3_19_2001
    Attached Images Attached Images

  5. #5

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    7

    Re: need some help

    MORE 3_19_2001
    Attached Images Attached Images

  6. #6

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Leeds, UK
    Posts
    153

    Re: need some help

    My only input would be that your lights need to be on for only 18 hours per day to allow a rest period for the algae. Looks a neat set up though

    Mark

  7. #7
    Administrator
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Santa Monica, CA, USA
    Posts
    10,162

    Re: need some help

    Nice acrylic build; will work very good. The reflector is not very wide, but the screen is small so the reflector might indeed cover all of it.

    Change to 18 hours lights on.

    The rocks have nothing to do with the scrubber. Leave them in.

    Your tank is new; you can remove the skimmer now.

    When you start feeding, the screen will start growing more.

  8. #8

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    7

    Re: need some help

    I was reading some of the info before and I thought to leave the lights on for 24hrs for 7 days and after that 18 hrs for the new set up.
    I could only fit this size of reflector in my sump but since it covers the whole screen, it should be okay, right?
    I am using 2x 26w cfl daylight 5600k, is this too much or should I use warm or cool?
    Now, the brown stuff on my screen, should I go ahead and clean it or leave it for another week to produce more algae?
    The acrylic, I got it at SDPlastics and they cut it for me and just bought a Weld-on #3 acrylic glue. I got the idea just by looking at some of the design in the DIY section.
    I will update more today on the progress.
    Thanks guys.

    PS
    I mentioned before that I was using a filter socks on my drain, should I also remove it as well as the protein skimmer?
    I am using 300gph powerhead, my screen size is 8x12. is that too much flow?

  9. #9
    Administrator
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Santa Monica, CA, USA
    Posts
    10,162

    Re: need some help

    If it will be a reef, you won't want the sock on there. Everything else looks good.

    Wait a few more days to clean.

  10. #10

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    7

    Re: need some help

    As of today my readings are:

    ammo: 0ppm
    NO3: 0ppm
    PO3: .5ppm
    Ca: 500ppm
    Kh: 8dKh = 143ppmKh
    ph: 8.0
    SG: 1.025
    sal: 34
    temp: 75-78

    My ph and Kh were a little low. I am thinking about adding Part B of B-ionic to raise up my Alk and Ph. What do you guys think?
    My last reading of my PO3 was 1ppm. it went down half of reading since I added my ATS...yipeee...

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts