+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Need help with my algae scrubber

  1. #1

    Join Date
    Sep 2016
    Location
    USA
    Posts
    10

    Need help with my algae scrubber

    I have had it running for 5 weeks now and was running for16 hours a day with very little to no algae growth backed it down to 11 and a half hours and all I can get to grow on the screen is a light brown algae that appears to be diatoms the aquarium is only 8 weeks old
    I am running 4 30 watt LED grow floodlights on a 14 by 13 screen it is a waterfall type scrubber

  2. #2

    Join Date
    Sep 2016
    Location
    USA
    Posts
    10
    Click image for larger version

Name:	20160819_224608.jpg
Views:	298
Size:	94.2 KB
ID:	6772Click image for larger version

Name:	20160819_224608.jpg
Views:	298
Size:	94.2 KB
ID:	6772Click image for larger version

Name:	20160819_224804.jpg
Views:	207
Size:	87.7 KB
ID:	6773

  3. #3
    Administrator
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Santa Monica, CA, USA
    Posts
    9,952
    Welcome.

    A new tank like yours won't grow much yet. After a few more months and more feeding, it will grow more.

  4. #4

    Join Date
    Sep 2016
    Location
    USA
    Posts
    10
    Thank you for your reply so you're saying I should just leave everything alone the way it is now and wait and see what happens0?

  5. #5
    Administrator
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Santa Monica, CA, USA
    Posts
    9,952
    Yes

  6. #6

    Join Date
    Sep 2016
    Location
    USA
    Posts
    10
    Cannot seem to get algae to grow very well algae scrubber I have started getting hair algae in the tank should I figure out some way to dim the lights

  7. #7
    Administrator
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Santa Monica, CA, USA
    Posts
    9,952
    Pics of the screen will help

  8. #8

    Join Date
    Sep 2016
    Location
    USA
    Posts
    10
    Click image for larger version

Name:	20161224_231821.jpg
Views:	186
Size:	90.6 KB
ID:	6886Click image for larger version

Name:	20161224_231821.jpg
Views:	186
Size:	90.6 KB
ID:	6886Click image for larger version

Name:	20161224_231816.jpg
Views:	134
Size:	91.4 KB
ID:	6888
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	20161224_231813.jpg‎
Views:	124
Size:	88.0 KB
ID:	6887  

  9. #9

    Join Date
    Sep 2016
    Location
    USA
    Posts
    10
    I am working out of town where my wife been cleaning every week but I asked her to leave it on for 2 weeks and algae at the top of the screen will get green and everywhere else it would be light brown slimy looking stufft yup it was about a half inch thick layer

  10. #10
    Administrator
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Santa Monica, CA, USA
    Posts
    9,952
    It's just too much light for the amount of nutrients. Turn off 3 of the lights, and let the light grow until filled in. No cleaning at all. 18 hours light a day.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts